8.2.2016 – Zou je minder willen werken en waarom?

8.2.2016

Zou je minder willen werken en waarom?

Ja ik zou wel minder willen werken.

Ik werk nu 24 uur. Dat was eerder altijd perfect verdeeld in drie dagen van 8 uur. Maar tegenwoordig is het verspreid over vier dagen wat voor mijn gevoel alsnog vier volle dagen zijn. Daardoor heb ik telkens voor mijn gevoel geen vrije tijd op het weekend na terwijl ik eerst wel eens een weekend van vier dagen had. Ik moet daar nog steeds aan wennen en vind het soms erg lastig om dingen voor mezelf in te plannen, aan mezelf te werken en tegelijk ook alles te doen wat ik nog moet doen buiten werk om. Terwijl ik dus niet extra betaald krijg voor die dag ‘extra’ want ik werk nog steeds het zelfde aantal uren. Alleen een stuk ongelukkiger verdeeld over de week helaas.

Dus ja, ik zou minder willen werken.

Gewoon zodat ik meer rust voor mezelf krijg. Maar ik zou ook graag twee dagen minder willen werken bij mijn huidige baan zodat ik een andere baan erbij kan zoeken voor twee andere dagen. Twee verschillende banen vind ik persoonlijk veel minder erg om te hebben, de verandering van werkplek zorgt er bij mij voor dat ik niet verdwijn in de eindeloosheid van de werksleur die ik wel snel ervaar bij de hele week hetzelfde doen.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.