8.12.2015 – Geef je geld aan bedelaars op straat?

8.12.2015

Geef je geld aan bedelaars op straat?

Nee.
Eigenlijk nooit. Er zijn uitzonderingen. Ik heb het wel eens gedaan. Alleen help ik die mensen dan eigenlijk liever met iets waar ze echt wat aan hebben zoals wat te eten. Nadat ik een bedelaar ooit hoorde zeggen dat hij het geld nodig had voor de coffeeshop besefte ik me namelijk dat het gegeven geld vaak toch niet naar iets te eten gaat zoals ik graag wilde geloven. En diegene zat mij dan wel elke dag dat ik uit mijn werk kwam om geld te vragen. Nee sorry dan gebruik ik mijn geld liever zelf. Ik werk er ook elke dag voor.

Ik moet wel zeggen dat als ik meer geld zou hebben ik waarschijnlijk ook vaker iets weg zou geven. Maar dan wel alleen aan de mensen die het echt verdienen in mijn ogen. En dit zijn dan vaak de mensen die het op een originele manier vragen. Zo heb ik eens in Keulen een man gezien die aan aantal bekertjes voor zich had staan met voor elk daarvan een tekst. Dan kon je je geld in het bekertje doen waar jij wilde dat hij het voor zou gebruiken. Het zag er leuk uit. De man zelf had een leuke en open houding en hij bezorgde mij een lag vanwege zijn originaliteit. In Keulen gaan bedelaars soms namelijk letterlijk midden in de winkelstraat op de grond liggen bedelen. Af en toe versperren ze echt de weg daar en dat irriteerde ik me echt vreselijk aan de keren dat ik er was. Ik zou dat zeker niet toe juichen door geld te geven. Iemand die op een enig zins creatieve manier geld probeert te krijgen daar in tegen misschien juist wel.

Ik wil ook nog even zeggen dat hoewel ik misschien een beetje lullig over kom tegenover de bedelaars ik het sowieso wel echt heel erg vinden dat ze in die positie zitten. Het liefst zou ik er mijn werk van maken om zulke mensen te helpen weer een goed en leuk leven te krijgen. Maar helaas hebben ze geen geld om mij te steunen in mijn levensonderhoud zodat ik hun kan helpen met hun leven. Ja de maatschappij is best kut. Sorry lieve bedelaars. Als ik ooit rijk ben ga ik met jullie shoppen!

Ik had nog een mooie foto van de leuke donatie bekertjes van de bedelaar in Keulen maar helaas. Gestolen telefoon enzo..

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.