7.2.2016 – Hoe vaak douche je?

7.2.2016

Hoe vaak douche je?

Ohh, dit vind ik eigenlijk echt een rot vraag om te beantwoorden. Want hier komt vaak veel ophef over bij grote bloggers. Wat je er ook over zegt het is toch niet goed. Want iedereen heeft een eigen manier waar het op ‘moet’.

Maargoed, mijn antwoord is iets lastig om te geven. Want wat valt precies onder douchen? Ik heb zelf namelijk drie verschillende versies van douchen. De eerste is letterlijk douchen. Echt alles, helemaal. Shampoo, conditioner, haarmasker, scrubben, scheren, maar ook haren drogen en verzorgen na de tijd. Echt alles en zo uitgebreid mogelijk. Hier ben ik uiteindelijk zeker drie kwartier tot een uur aan kwijt. De tweede is gewoon douchen, met uitzondering van mijn haar. Dat laat ik dan droog. En de laatste is een soort wastafel douche. Washandje, wasbak en wat zeep.

De laatste doe ik zo goed als iedere dag. Wel zo fris. Maar dat noem ik niet echt douchen. De super uitgebreide douche doe ik ongeveer één keer per week. En dat betekend automatisch dus ook dat ik mijn haar maar een keer per week was. Een paar jaar terug had ik nooit kunnen geloven dat dat zou kunnen. Toen waste ik mijn haar elke dag, zat het echt nooit goed en was het aan het eind van de dag alweer super vet. Nu was ik het maar één keer in de week en zit het alsnog niet altijd mooi maar vaak wel een stuk beter, en is het niet eens echt vet. Ook niet na zes dagen. Het is eerder wat dof en ik merk dat het gewoon sneller knopen krijgt waardoor ik het weer moet wassen. Daarnaast heb ik ook het idee dat mijn haren minder beschadigd zijn na het nu al tijden minder vaak te wassen.

En dan hebben we de tweede optie nog, de snelle douche. En daar heb ik geen vast ritueel voor. Dus dat is wat lastiger. Het hangt vooral gewoon af van hoe ‘vies’ ik me voel. Soms is dat twee dagen achter elkaar, soms ook twee dagen niet. Na een dag hard werken bijvoorbeeld. Of als ik bijvoorbeeld ga sporten. Maar als ik een hele dag zo goed als niks gedaan heb vind ik het persoonlijk niet nodig om onder de douche te stappen. En dat vinden sommige mensen vies. Toch merk ik dat mijn lichaam hier veel beter op reageert. En dan vooral mijn huid.

Toen ik nog elke dag uitgebreid douchte was niet alleen mijn haar elke dag opnieuw weer vet. Mijn huid was ook super droog. Echt als in, je wrijft er over heen met je hand en de droge huid schilfertjes vielen er af! En geen bodylotion die hielp! Naast dat het er natuurlijk heel lelijk uit zag voelde het ook ontzettend vervelend aan. Mijn huid voelde altijd trekkerig en het jeukte ook vaak. Niet heel prettig.

Per toeval ontdekte ik uiteindelijk dat mijn huid alleen vervelend was op de dagen dat ik douche. Het viel me op dat het het ergste was na het douchen en in de loop van de dag werd mijn huid weer rustiger tot ik een dag later weer onder de douche stapte. Dan begon het weer opnieuw. En als gevolg daarvan ging ik dus wat minder douchen.

Volgens sommigen een beetje vies, toch heb ik liever een fijn aanvoelende rustige huid dan dat ik aan andermans verwachtingen te voldoe en mezelf daarmee te kort doe.

 

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.