7.1.2016 – Wat vind je de mooiste taal?

7.1.2016

Wat vind je de mooiste taal?

Ik heb niks met talen. Mijn hele schoolperiode was een hel omdat ik blijkbaar niet de vaardigheid bezit om talen te leren. En ik vind talen die ik niet spreek gewoon ook niet mooi om te horen. Alleen maar irritant en verwarrend.

Daarom ga ik gewoon kiezen tussen de 2 talen die ik zelf spreek. Nederlands en Engels.

Nederlands vind ik afschuwelijk. Vooral de tig dialecten die er zijn en waardoor mensen in Nederland zelf elkaar nauwelijks kunnen verstaan vind ik echt belachelijk. Houd er gewoon mee op ik versta je niet en Fries is geen algemeen in Nederland geaccepteerde taal.

Dus blijft er maar 1 over om uit te kiezen en dat is Engels. En ik denk dat dat ook meteen de taal is die ik zou kiezen mocht ik wel alle talen spreken.

Ook Engels haatte ik. Ik kon het niet leren uit de boeken en ik kan me talloze avonden herinneren waarop ik jankend in een hoekje weggekropen zat omdat ik zeker wist dat ik het proefwerk niet zou halen. Ik snapte er gewoon werkelijk niks van en ik haatte de woorden Present perfect, Perfect simple en weet ik veel hoe ze die tijds vormen nog meer noemden. Want dat snap ik namelijk nog steeds niet.

Toen ik in de 3e klas mijn vriend leerde kennen die half Engels is was dit wel meteen te zien aan mijn cijfers. Die stegen binnen enkele jaren van een 3,5 gemiddeld naar een 8. Ik weet nog steeds niet hoe die tijdsvormen werken. Al weet ik dat in het Nederlands ook niet. Ik weet nu ‘gewoon’ wanneer je welke vorm gebruikt. Puur omdat het niet logisch klinkt of lijkt om het op een andere manier te doen.

Daarnaast vind ik bijna alles in het Engels beter klinken. Het bekendste voorbeeld hiervan is het zinnetje ik houd van jou of I love you. In het Nederlands krijg ik enigszins de kriebels als iemand dat tegen me zegt en zal ik het ook niet snel zelf zeggen. Het klinkt gewoon zo.. ja ik weet het niet. Het klinkt gewoon niet. Terwijl I love you echt veel makkelijker zou zeggen.

Ik heb ook ontzettend vaak dat ik een stukje aan het schrijven ben en dat er dan vaak in me op komt: ‘Goh, dit zou echt tig keer beter klinken in het Engels.’

Toch blijf ik gewoon in het Nederlands schrijven omdat ik wel merk dat in me soms ook juist niet kan verwoorden in het Engels. Vooral lastige kwesties en stukken die recht uit mijn hart komen zullen moeite opleveren in het Engels.

Byalien

3 reacties

  1. Ik hou ook van Engels, maar toen ik in Engeland woonde miste ik het spreken en het horen van mn geboorte taal.
    Nu ben ik ook Frans aan het leren.
    Vind dat ook mooi klinken.

    • Ja dat kan ik me voorstellen! Als ik heel lang geen Nederlands zou horen zou ik het wel missen denk ik.
      Frans is mij nooit gelukt haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.