6.9.2016 – Wat is je slechtste gewoonte? 

6.9.2016

Wat is je slechtste gewoonte?

Waarschijnlijk dat ik zo ongeduldig ben en nooit ergens op wil wachten. 

Als ik chagerijnig ben is de kans heel groot dat ik vlak daarvoor ergens op heb moeten wachten. De brug, iemand in de supermarkt die er tijdens het pinnen achter komt dat ze eerst nog even moet internetbankieren voordat ze kan betalen, domme mensen in het verkeer en ga zo maar door. Soms kan het ook gewoon niet anders, dan valt het wel mee en kan ik mij er vaak nog wel bij neerleggen. 

Maar het komt ook vaak voor dat het wel anders kon of dat mensen gewoon echt heel dom aan het doen zijn, zoals bovengenoemde pinnende mevrouw, het was al bijna sluitingstijd er stond nog een lange rij en zij begint lachend het probleem aan iedereen uit te leggen. En doet er ook nog eens overdreven lang over om het geld naar zichzelf over te maken terwijl ze enthausiast verder gaat met haar verhaal en verkondigd dat dit iedereen wel eens overkomt. Nou niet helemaal, maar gelukkig leek de hele rij + cassiere het stilletjes met mij eens te zijn. 

Tegen de tijd dat ik eindelijk aan de beurt was had ik al vijf keer thuis kunnen zijn en waren mijn ijsjes half gesmolten. Ja, dan ben ik behoorlijk chagrijnig. En eigenlijk vind ik dat hardstikke stom van mijzelf. Want boos en chagrijnig zijn helpt niemand iets in zulke situaties. Het gaat er niet sneller door en ik verpest er in wezen alleen maar mijn eigen dag mee. Hier ben ik mij dan ook volledig van bewust. Toch kan ik het gewoon niet helpen en sta ik in zulke situaties altijd inwendig te vloeken en mijzelf chagerijnig te maken.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.