5.5.2016 – Wat betekent vrijheid voor jou?

5.5.2016

Wat betekent vrijheid voor jou?

Kunnen gaan en staan waar ik wil wanneer ik het wil.

Vroeger dacht ik altijd dat volwassen zijn automatisch vrijheid betekende. Maar dat bleek niet zo te zijn. Want de ultieme vrijheid zoals ik het zie zal ik op deze wereld nooit bereiken. Tenzij ik toevallig miljonair word en daadwerkelijk overal kan gaan staan waar ik wil wanneer ik het wil, dankzij mijn privé vliegtuig.

Wanneer ik nu het land uit wil moet ik al van alles regelen. Zoals een ID kaart die uiteraard geld kost en verloopt zodat je voor je volgende reisje weer een nieuwe moet kopen. Wil je meer zien buiten Europa dan moet je nog veel meer regelen. Niet heel ‘vrij’ in mijn ogen.

Toch denk ik wel dat wij hier in Nederland één van de hoogste vormen van algemene vrijheid genieten. Ik zou bijvoorbeeld niet graag willen ruilen met iemand uit Korea of uit het midden oosten. Want ik mag dan wel klagen over geen echte vrijheid hebben. Ik kan hier in elk geval best veilig over straat zonder strakke regimes van de overheid. Dus dat is dan wel weer fijn.

Toch zou ik mij pas echt vrij voelen wanneer ik gewoon normaal kan leven en genieten van de dingen die het leven te bieden heeft zonder mij zorgen te moeten maken om geld en of het misschien wel mag volgens de plaatselijke wetten.

Echte vrijheid is in mijn ogen niet haalbaar. Wij zullen helaas nooit met zijn allen over de wereld dansen terwijl iedereen op aarde vrij en blij is. Samenwerkt, elkaar helpt en verder doet wat hij of zij wil met het leven en zich zonder strakke regels of bemoeienis aan de ‘norm’ houd. Ik wou echt dat het wel kon, maar helaas kan ik me niet voorstellen dat wij dit ooit gaan bereiken.

Byalien

3 reacties

  1. Mooi geschreven ik denk dat veel mensen hier te weinig mee bezig zijn.. wij gaan dat denk ik nooit bereiken nee.. overal op de wereld staan er delen in vuur en vlam helaas.. teveel haat en altijd vergelijkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.