5.2.2017 – Hoe vaak maak je schoon?

5.2.2017

Hoe vaak maak je schoon?

Vaak.

Elke dag een beetje en soms in één keer ontzettend veel.

In een perfecte wereld had ik een schoonmaakrooster in mijn dagrooster verwerkt. In een perfecte wereld zou ik ook een vast dagrooster hebben. Beide heb ik echter niet.

Hoewel ik enorm van lijstjes maken houd, merk ik vaak dat ik moeite heb mijzelf aan mijn eigen lijstjes en planningen te houden. Ik maak ze wel, altijd. Het probleem daarna is vaak dat ik afgeleid raak door één van de punten en er dan teveel in opga. Heel zelden als dat ene ding niks met schoonmaken te maken heeft maak ik niks schoon op een dag. Meestal zet ik daarom super veel schoonmaak dingen op de lijst, de kans dat ik productief ben in huis en afgeleid raak door een schoonmaak ding is dan vrij groot.

Gisteren is een goed voorbeeld van z’n dag. Ik wilde de woonkamer opruimen, de afwas doen, de was doen en nog wat dingetjes. Ik begon met de afwas. Na de afwas ging ik als op automatische piloot verder met de rest van de keuken. Niet iets wat op het lijstje stond.. Maar chill dat ik dat ook alvast gedaan had. Er was ondertussen alleen meer tijd verstreken dan de tijd die ik ingepland had voor alleen de afwas. Daardoor moest ik dus andere dingen schrappen van de lijst. Toen ik de woonkamer weer in liep zag ik de bende daar nog en wilde ik dat ik daar begonnen was. Alleen zou ik dan waarschijnlijk en ultra schone woonkamer hebben en een vuilnisbult in de keuken. Het is het één of het ander. Gelukkig ruimde mijn vriend niet veel later de woonkamer op en kon ik alsnog tevreden op de bank zitten!

Dit gebeurd elke keer weer, altijd. Ik weet niet of ik er gek van moet worden of het moet waarderen. Ik doe vrijwel nooit alles op de lijst en ben daardoor in mijn ogen een enorm slechte planner, maar ik doe daarentegen wel een deel van de lijst en dat doe ik erg goed ook! Ik zou zeggen dat dit te maken heeft met perfectionisme..

Lastig of toch niet, ik weet het eigenlijk niet.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

5.2.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.