5.10.2016 – Zou je willen verhuizen?

5.10.2016

Zou je willen verhuizen?

Haha, toen ik deze vraag vorig jaar zag had ik er meteen al een antwoord op en vond ik het eigenlijk jammer dat ik niet iets eerder was begonnen met vragen beantwoorden. Eind van deze maand zijn we door alle vragen heen namelijk en beginnen we weer opnieuw. Ik vulde de eerste vraag namelijk op 28 oktober vorig jaar.

Dit jaar heb ik mijn antwoord ook wel klaar, maar het is het tegenovergestelde van vorig jaar. 

Nee. Ik wil niet verhuizen. Ik ben ontzettend tevreden met waar ik op dit moment woon.

Natuurlijk zou ik best willen verhuizen naar een villa aan de tropische kust, maar heel eerlijk had ik mij weinig beters kunnen voorstellen om in te wonen op dit moment met de middelen die we hebben. We hebben het namelijk heel erg getroffen en wonen relatief goedkoop (hoera voor de goede huurtoeslag!) in een appartement in Leeuwarden. 

Het huis hiervoor was wel vier keer zo klein als dit en ik vind het zo fijn om tegenwoordig door deuren te lopen en verschillende kamers te hebben in huis. Vier keer zo klein klinkt alsof we alsnog in een villa wonen, maar eigenlijk was het vorige huis gewoon echt enorm klein. Ik weet dat mensen in de grote wereldsteden wonen in kamers die ik als kledingkast zou beschouwen, maar ons vorige huis vond ik persoonlijk eigenlijk al te klein voor één persoon om in te wonen en wij woonden er dus samen. Ik vond het vreselijk om mensen uit te nodigen in onze slaap/woon/eet-kamer die slechts deels gescheiden was van de open keuken. We leefden in de slaapkamer, sliepen in de zelfde ruimte waar we net hadden staan koken en als één dingetje niet opgeruimd was stond dat gelijk aan een rommelhuis. Ik als neuroot met ocd kon dat op z’n zachts gezegd niet handelen en raakte altijd in een persoonlijke crisis wanneer iemand ineens langs wilde komen of gewoon wanneer ik thuis kwam en besefte dat als ik die dag nog rustig wilde zitten ik nu echt als een gek moest gaan opruimen. 

En ik ben zo blij dat dat niet meer hoeft!

Ik kan eigenlijk niet in woorden beschrijven hoe blij ik ben met mijn woning sinds wij hier wonen. Ik weet ook dat sommigen van jullie nog steeds wachten op een nieuwe huis blog of misschien zelfs vlog, maar ik ben te perfectionistisch. Het is nog altijd niet af en perfect genoeg, maar het zal er komen. Ik beloof het, bij deze nogmaals.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.