30.1.2016 – Wanneer was je voor het laatst bij de zee?

30.1.2016

Wanneer was je voor het laatst bij de zee?

Eigenlijk ben ik dol op de zee. Ik ben er alleen bijna nooit te vinden. Maar als ik er wel ben, vind ik het vooral heerlijk om over het strand te lopen en gewoon te kijken wat er aanspoelt. En dan het liefst op een zo rustig mogelijk strand. Ik heb echt een hekel aan toeristische stranden en al die mensen die er liggen te zonnen.

Ik kom dus niet zo vaak op het strand, de laatste keer was in de lente van 2012, in Denemarken. Ik was hier toen op vakantie met mijn familie en mijn vriend. Ik heb deze plek ook al eens genoemd bij een eerdere vraag deze maand namelijk die van 17 Januari. Zeker een van de beste vakanties ooit. En ook een van de beste stranden ooit. Vrijwel verlaten, de omgeving is prachtig en de zonsondergang is prachtig daar.

Luc&Me

Mijn favoriete foto van mij en mijn vriend. Gemaakt op het strand van Denemarken tijdens de zonsondergang

Er spoelt alleen zoveel rommel aan daar. Dat vind ik echt vreselijk, maar ergens ook wel weer fascinerend. Het laat je vooral even inzien hoe erg we de zee eigenlijk vervuilen. Zo vonden we heel veel touwen en netten waar dieren in vast zouden kunnen komen te zitten. Enorm veel plastic en ook nog een paar Jerry Cans met twijfelachtige inhoud. Vooral die laatste vond ik wel heftig, wie weet wat voor giftige rommel daar in zit.. Als ik daar in de buurt zou wonen zou ik waarschijnlijk vaak langs het strand lopen en rommel verzamelen. Gewoon omdat het leuk is om te zien wat je gaat vinden die dag, en omdat het best wel nuttig is voor de natuur.

Byalien

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.