3.9.2016 – Wat zou je doen als je nog een uur te leven hebt?

3.9.2016

Wat zou je doen als je nog een uur te leven hebt? 

Goede vraag. 

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat ik er ineens achter kom dat ik nog maar precies een uur te leven heb, is het toch een vraag die mij al eerder bezig gehouden heeft.

En ik weet het niet eigenlijk. Een uur is voor mij eigenlijk net te kort om nog bij iemand langs te gaan. Aangezien mijn ouders en beste vriendin ongeveer  drie kwartier bij mij vandaan wonen is het dus geen optie meer om hen persoonlijk gedag te zeggen. Ja opzich wel, ik weet het. Maar sorry but not sorry, mocht ik nog maar een uur hebben, dan ga ik niet 75% daarvan op een saaie weg rijden. 

Dus ik zou waarschijnlijk thuis blijven en met Scarlett en mijn vriend in bed knuffelen. Nadat ik snel opgeschreven heb hoeveel ik van die mensen houd die ik niet meer kon zien. Op de een of andere manier zou ik mocht ik dood gaan heel graag de kans willen hebben om toch op een manier afscheid te nemen. Al is dat dus met een briefje. Als ik nog maar kan zeggen wat ik wilde zeggen. 
Maar.. er is ook nog de optie dat ik totaal iets willekeurigs en doms ga doen. Normaal gesproken ben ik echt z’n braaf meisje wat zo goed als niks doet wat niet mag. Behalve zonder licht fietsen, dat deed ik wel eens. Maar als ik er dan in mijn jonge leven achter kom dat ik nu al niet meer verder zou mogen leven dan zie ik de mogelijkheid, mijzelf een beetje kennende, dat ik daar boos en opstandig van word. In dat geval kan het best zijn dat ik iets totaal idioots doe waar ik op dat moment zin in zou hebben. Ik ben namelijk heel benieuwd naar ontzettend veel dingen. Alleen die dingen mogen niet, maarja als ik toch nog maar een uurtje te leven heb, kan ik het net zo goed toch doen.

Ik heb oprecht geen idee welke van deze twee het zou worden. Het ligt vooral aan de stemming die ik op dat moment zou hebben. Of misschien heb ik teveel nagedacht over deze vraag. Want dat heb ik ook. Ik vraag me dit echt al jaren om de zoveel tijd af. En eigenlijk denk ik niet dat je zoiets kan weten zonder het mee te maken. En laten we hopen dat dat niet gaat gebeuren.

Denk jij hier wel eens over na? En wat zouden jullie doen?

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.