3.4.2017 – Wat heb je vannacht gedroomd?

3.4.2017

Wat heb je vannacht gedroomd?

Meerdere dromen..

De eerste ging over een spelletje wat ik vlak voor het slapengaan speelde. Het was niet heel spannend, ik denk dat ik het spelletje gewoon graag verder had willen spelen.

De tweede ging over deze blog. Ik had een stukje geschreven wat ik niet online wilde zetten, maar om de één of andere reden deed ik het toch. Toen raakte ik in paniek en wilde het weghalen, maar dat lukte niet. Ik vond het echt vreselijk, maar anderen vonden dat niet dus toen was het alsnog een soort van goed en ik werd wakker.

Toen was het vijf uur in de ochtend en besloot ik nog maar weer te gaan slapen. Ik weet dat ik nog een droom had, maar ik kan mij dit niet meer goed genoeg herinneren om er een verhaaltje van te maken. Er waren bomen, heel veel bomen, dat is eigenlijk alles wat ik mij herinner. Ik denk dat ik verdwaald was in een bos, want ook dit was niet een hele leuke droom.

Dat de dromen niet heel leuk waren komt misschien omdat ik ziek geworden was deze dag. Meestal wanneer ik ziek of zwak ben krijg ik hele aparte dromen. Dit lijkt minder te worden naarmate ik ouder word, ik herinner mij namelijk dat ik als kind echt afschuwelijke nachtmerries had wanneer ik ziek was. Het was altijd diezelfde vreselijke droom, ik wist elke keer weer precies wat er ging gebeuren en toch kon ik nooit iets doen om het te veranderen. Ik vond het zelfs één van de ergste dingen aan ziek zijn, altijd wanneer ik ziek was durfde ik niet te gaan slapen. Ik ben enorm dankbaar dat ik die dromen al jaren niet meer gehad heb. Ik heb in mijn leven heel wat afschuwelijke dingen gedroomd, maar geen van dat alles was zo erg als die ene specifieke terugkerende ziek-zijn-droom.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd, droom jij ook anders wanneer je ziek bent?

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

3.4.2016

Byalien

2 reacties

  1. Als ik ziek ben heb ik ook de meest zieke dromen! Ik word dan ook vaak ‘s ochtends helemaal wakker in zweet enzo, alsof ik een marathon gerend heb. En in combinatie met mijn slaapverlamming zijn die dromen niet echt een pretje :’)

    • Jaa precies! Totaal niet rustgevend zulke nachten!
      Slaapverlamming heb ik gelukkig nog maar één keer, heel lang geleden, meegemaakt. Die combinatie lijkt mij inderdaad behoorlijk rot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.