29.12.2016 – Waar vier je oud en nieuw en met wie?

29.12.2016

Waar vier je oud en nieuw en met wie?

Ik heb eigenlijk nog geen plannen. Ik vier het zeer waarschijnlijk gewoon met mijn vriend en misschien zelfs met een kleedje en de bank. 

Mijn hoofd bonkt en mijn keel voelt alsof ik een xl verpakking scheermesjes doorgeslikt heb. Ook is mijn energie level ver beneden het normale. Ik dacht dat het door de kerst drukte kwam, maar ik ben ondertussen een beetje bang dat die griep epidemie mij toch nog te pakken heeft gekregen. 

Wel een beetje jammer als dat doorzet, want oud en nieuw is één van mijn favoriete feestjes. Zelf koop ik nooit vuurwerk en ik heb een enorme hekel aan mensen die het vroegtijdig afsteken. (Hallo boven buren die al dagen vuurwerk vanaf hun balkon naar beneden gooien!) Maar ik kan er zo van genieten om met oudjaar over straat te lopen met al dat vuurwerk geweld om mij heen! 

Ik vind dat gewoon een heel bijzonder gevoel. Het is zo ongebruikelijk en eigenlijk onwerkelijk dat wij op dat ene moment in het jaar met opzet explosieven afsteken en daar van genieten. Met alle overdreven maatregelen van tegenwoordig vind ik zoiets bijna ondenkbaar. 

Er zijn dan ook vele plannen en voorstellen voor lokale vuurwerkshows geprganiseerd door de gemeente en dat je dan zelf niks meer mag afsteken. 

Hoewel ik zelf dus niks afsteek vind ik dit idee wel stom. Het is juist zo bijzonder dat iedereen het wel zelf doet. Wanneer je over straat loopt en een wijkje inkomt waar mensen hun eigen vuurkorf, feestje, gezelligheid én vuurwerk hebben. Ik vind dat zo ontzettend leuk. Elke straat heeft zijn eigen feestje en eigen vuurwerkshow. Bijna iedereen is super happy en gastvriendelijk. Je hoort overal nieuwjaarswensen en mag overal bij komen staan. 

Mensen zeggen vaak dat juist kerst z’n happy gevoel geeft van blijheid en gastvrijheid, ik vind dat eigenlijk nog beter passen bij het nieuwjaarsfeest. Vele mooie momenten heb ik beleefd terwijl ik jaar na jaar met vrienden de straten afslenterde. Soms struikelend over vuurwerkresten omdat de mist zo dik was dat je niks zag. Soms was het helder en zag je vuurwerk van kilometers afstand. En bijna altijd was het het beste feest van het jaar.

Dit moet zeker blijven, dus als iedereen zich gewoon aan de algemene vuurwerkregels wil houden dan kan iedereen ook de komende jaren gewoon blijven genieten van een verantwoord en semi veilig feest. 

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

29.12.2015 

 

Byalien

4 reacties

 1. Ik lig ook met een dekentje op de bank. Heb er echt geen zin in dit jaar, dus sla het lekker over :p Kijk wel naar het vuurwerk vanuit mijn raam, haha!

  Ik ben wel voorstander van de vuurwerkshow to be honest, maar dat is vooral denkend aan de dieren. Nuka is al dagen in stress, omdat mensen te vroeg vuurwerk afsteken, mega zielig 🙁

  • Jaa wij hebben geluk met ons uitzicht!
   En daar heb je zeker wel gelijk in, Scarlett was ook super zielig van de week. Bij elke knal zat ze ergens onder of in te schuilen, maar ze begint er nu toch wel aan te wennen! Denk dat de schrik erger geweest was als iedereen ineens om 12 uur tegelijk zou beginnen. Maar het blijft zeker rot voor alle dieren.

 2. Wij zijn ook gewoon thuis, heerlijk en dan om 12 u toosten en kijken naar andere mensen hun vuurwerk!
  In Engeland was het altijd georganiseerd en daar ging dan de hele stad naar toe, wij kenden niet anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.