28.5.2017 – Heb je spijt?

28.5.2017

Heb je spijt?

Soms.

Ik vind spijt hebben eigenlijk iets stoms. Je kunt er niks meer aan doen dus is het stom om jezelf ermee gek te maken. Beter doe je er iets aan en als dat niet kan dan laat je het rusten. Wijs advies, al zeg ik het zelf. Soms heb ik echter wel momenten waarop ik mijn eigen wijsheid vergeet. En wanneer ik spijt voel, voelt dat vaak als een steek in mijn lichaam. Wanneer je op dat moment op zou letten zou je het waarschijnlijk van mijn gezicht af kunnen lezen.

Af en toe heb ik spijt van de manier waarop ik iets gezegd heb. Ik heb bijna nooit spijt van mijn exacte woorden, maar zeker wel eens van de manier waarop. Waar ik veel vaker spijt van heb zijn juist de dingen die ik niet zei, de dingen die ik niet vroeg en de dingen die ik niet gedaan heb. Al die dingen kan ik nu niet meer doen en meestal heb ik daar een soort van vrede mee, maar soms steekt het wel eens.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

28.5.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.