28.10.2015 – Wat zie je als je je ogen sluit?

28.10.2015

Wat zie je als je je ogen sluit?

Niks, zwart, donker. Toch?

Maar ik heb zin om hier even iets dieper op in te gaan. Gewoon omdat het kan.

Soms als het stil en donker is. En dat is dus meestal wanneer ik in bed lig. Dan doe ik mijn ogen dicht, om te slapen meestal. Maar niet altijd. Soms als ik me echt helemaal ontspannen voel doe ik ook wel eens mijn ogen dicht, alleen dan op een soort meditatie manier en dus niet met de bedoeling meteen in slaap te vallen.

En dan laat ik mijn gedachten los. Waar ze maar heen willen, dit is het moment. Ik zeg gedurende de dag meerdere keren ‘Hou op’ tegen mijn eigen gedachten, ze bestoken me met tientallen tegelijk op de meest willekeurige momenten en ik word er meestal gek van.

Maar op het moment dat ik dan in bed lig en mijn gedachten laat doen wat ze willen, word het ineens een soort droom maar toch ben ik wakker en bewust. Ik zie dan mijn herinneringen voor me bijna precies alsof ik er weer bij ben. Het is dan alsof ik kan bladeren door mijn gedachten en overal waar ik wil even kan inspringen. Ik zie dan dingen die ik dacht vergeten te zijn maar blijkbaar niet ben. En hoe meer ik hier over na denk, hoe mooier ik het vind, en hoe vaker ik het ook doe. Op deze manier breng ik voor mezelf ook een beetje orde in mijn hoofd en kan ik dingen afsluiten zodat het me later niet meer ‘lastig valt’ op een moment dat ik er niet aan wil denken.

Ja heel zweverig allemaal. En eigenlijk ben ik dat helemaal niet. Maar misschien is dit een beetje wat men lucide dromen noemt? Ik vind het in elk geval geweldig om dit te ‘kunnen’. Ik vind het heerlijk om mijn ogen dicht te doen en te verdwalen in de wereld die achter mijn gesloten ogen ligt.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.