27.12.2015 – Welke gebeurtenis van dit jaar heeft de meeste indruk op je gemaakt?

27.12.2015

Welke gebeurtenis van dit jaar heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Ik twijfelde hier heel erg tussen twee dingen.

De eerste is mijn gestolen telefoon. Dit heeft behoorlijk wat indruk gemaakt en mijn kijk op de mens nogal veranderd. Het heeft me kennis laten maken met emoties die ik al een tijd niet gevoeld had. En ik voel me er op het moment nog steeds niet goed over. Het vertrouwen is geschaad en een woede aangewakkerd.

Maar toen dacht ik aan iets anders waarbij ik me precies zo voelde alleen denk ik dat dat nog net iets erger was. Toen ik in Februari ineens mijn baan kwijt raakte door het sluiten van de winkel. En daardoor kennis maakte met 1 van de meest belachelijke systemen van Nederland. Die van het krijgen van een uitkering.

Een indruk maken is zacht uitgedrukt. Nadat dit systeem mijn persoonlijke privacy binnenstebuiten gekeerd had en me vervolgens behandelde als een van de vele idioten die dachten even gratis geld te krijgen, verzonnen ze na een paar maanden toch nog een reden dat ik en mijn vriend geen kans maakten op een uitkering. Zelfs niet voor hooguit 3 maanden zodat we konden overleven. Ook het voorschot wat we al gekregen hadden moesten we terug betalen. Mijn spaargeld raakte op en daardoor voel ik me nu nog steeds genaaid en ontnomen van mijn toekomst plannen.

Het jaar liep totaal anders dan gedacht door de gevolgen hiervan. Dus ja, ik denk dat dat het is dan.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.