25.2.2017 – Wie zijn de drie belangrijkste personen in je leven?

25.2.2017

Wie zijn de drie belangrijkste personen in je leven?

Ik vertaal de vraag even naar: ‘Zonder welke drie mensen zou je niet kunnen/willen?’ Het antwoord blijft in principe hetzelfde, maar mijn hoofd vertaalt deze vraag automatisch hier naar. Het woord ‘belangrijkste’ vind ik een beetje twijfelachtig hier namelijk. Het is wel eens zo dat mensen die enigszins belangrijk waren in mijn leven toevallig ook juist de mensen waren die ik het liefste uit mijn leven zou willen schoppen en waar ik totaal geen persoonlijke band mee heb. Belangrijke mensen zijn bijvoorbeeld die mensen die ervoor zorgen dat ik een inkomen krijg. En die mensen die ervoor zorgen dat er eten in de supermarkt ligt zodat ik niet zelf een jager/verzamelaar hoef te worden en anders wel die mensen die ervoor zorgen dat ik stroom in huis heb. Of uberhaubt die mensen die ervoor zorgden dat het huis waar ik in woon gebouwd is. Zonder die mensen kan ik in zekere zin niet en daarom zijn ze vrij belangrijk.

Toch zijn er drie mensen waarvan de impact op mijn persoonlijke leven enorm groot zou zijn als ze er niet meer zouden zijn.

Dat zijn namelijk mijn vriend en mijn beide ouders.

Mijn vriend is vrij logisch. De afgelopen tien jaar, vanaf mijn 14e, zijn wij samen opgegroeid, zeg maar gerust vergroeid. Het voelt soms letterlijk alsof hij mijn helft is en ik zou oprecht niet weten wat ik met het leven aan zou moeten zonder hem. Alleen dat idee benauwd mij soms al.

Mijn beide ouders delen eigenlijk de tweede plek. Hoewel ik al jaren niet meer bij ze woon hebben hun mij hele belangrijke levenslessen bijgebracht. Met niet al die lessen was ik het altijd eens, toch betrap ik mijzelf er ontzettend vaak op dat wanneer ik voor een keus sta of iets moet doen dat ik probeer te bedenken wat mijn ouders zouden doen, ervan zouden vinden of ervan zouden zeggen. In die zin kan je zeker zeggen dat ze nog steeds een leidende draad in mijn leven zijn.

En dat waren alweer drie mensen.. Er zijn wel meer mensen waar ik liever niet zonder zou leven, maar ik denk dat wanneer specifiek deze drie zouden ontbreken dat als het grootste gemist zou voelen.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

25.2.2016

Byalien

2 reacties

  1. De keuze uit maar drie is zo beperkt
    Das jammer maar dat moeten mijn 3 zoons zijn, mn dochter ben ik al meer dan zeven jaar kwijt. Mn schoondochter is als een dochter.

    • Jaa, dat vond ik dus ook! Drie is eigenlijk te weinig!
      Lief! ♡ Mijn schoonmoeder is als een extra moeder ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.