24.5.2017 – Wanneer heb je voor het laatst gelachen?

24.5.2017

Wanneer heb je voor het laatst gelachen?

Niet lang geleden.

Ik lag elke dag namelijk wel en meestal ook wel vaker dan één keer. Zelfs al vind ik het leven lang niet altijd om te lachen, er zijn verrassend veel kleine dingen waar ik wel om kan lachen. Ik moet dagelijks lachen om Scarlett met haar gekke buien en sprongen. Een groot deel van de series en programma’s die wij volgen zijn deels om te lachen. Tijdens het spelen van games ontstaan er regelmatig gekke situaties waar ik om moet lachen. Ook in het openbaar is er genoeg om te lachen, al is het alleen maar een vriendelijke glimlach naar voorbijgangers. Vandaag had ik een serieus gesprek, maar zelfs daar was ruimte om te lachen.

Een tijdje terug las ik een blogpost van Fabian over het onderwerp lachen en die zette mij aan het denken. Lachen is eigenlijk een bijzonder iets. Of dat nou in de vorm van een glimlach of de slappe lach is. Voor iemand die dingen snel negatief ziet verbaas ik mijzelf er regelmatig over hoe vaak ik eigenlijk lach. Heel lang heb ik gedacht dat lachen gelijk staat aan gelukkig zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Het is eerder zelfs andersom denk ik. Lachen maakt gelukkiger. In bijna elke rot situatie waarin ik zat moest ik uiteindelijk wel ergens om lachen, altijd voelde ik mij daarna beter zelfs al was het misschien maar een heel klein beetje. Ook een simpele glimlach van een voorbijganger op straat kan mijn dag al iets beter maken. Ik zou zelfs bijna willen zeggen dat lachen een soort medicijn is (is daar niet zelfs een spreekwoord over?) en dat ik geleerd heb dat regelmatig te gebruiken om mijzelf beter te voelen.

Ik zei al dat de lach van een voorbijganger mijn dag kan verbeteren, maar dat geldt ook andersom. Meestal ben ik mij er niet erg bewust van, maar ik lach vaak naar mensen die langslopen. Bijna altijd zie ik het gezicht van diegene een beetje opfleuren. Ik merk dat vooral bij wat oudere mensen, bijna altijd krijg ik een blije lach terug en soms ook nog z’n vriendelijk knikje met het hoofd zoals eigenlijk alleen ouderen dat kunnen. En dat maakt mijn dag dan ook weer leuker.

Ik denk dat een lach bedoeld is om het leven wat leuker te maken, voor onszelf maar ook voor anderen.

Lang niet alles is om te lachen, maar ik ben erg blij dat ik zo nog zo vaak kan lachen.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

24.5.2017

 

 

Byalien

5 reacties

 1. Nog helemaal vergeten om een reactie achter te laten, dus bij deze mijn veel te late reactie 🙂
  Ik vind je mening over lachen namelijk echt heel mooi. Ben er ook zeker mee eens. Zo lach ik altijd naar baby’s. Die blijven toch altijd de mooiste en eerlijkste lach hebben. Mijn dag is dan altijd gelijk gemaakt. En mocht ik je ooit zien lopen, dan lach ik zeker ook naar jou

  • Dat is herkenbaar, op tijd reageren is ook niet altijd mijn sterkste punt haha!
   Dankjewel! Baby’s en kleine kinderen kunnen dat ook inderdaad!
   Het blijft bijzonder! En die lach krijg je dan zeker terug! 🙂

 2. Ik lach ook iedere dag wel om dit of dat om Jared of de katten of gewoon maar wat. En idd een groet en glimlach doet iedereen goed.

 3. Over dat lachen als medicijn werkt, dat klopt nog ook! Als je lacht maakt je lichaam serotonine aan, dat hormoon zorgt er weer voor dat je je gelukkiger voelt!
  Beter gaan we samen een keer naar zo’n sessie lachtherapie! Schijnt superleuk te zijn 😀

  • Dat is ook zo inderdaad. Leuk hoe dat werkt eigenlijk.
   Hahaa dat is wel een leuk idee! Al lijkt me dat wel wat ongemakkelijk, maar vast zo ongemakkelijk dat het juist om te lachen is! :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.