24.12.2016 – Waar ben je heel goed in?

24.12.2016

Waar ben je heel goed in?

Lezen. Luisteren. Praten. Laat opstaan. Schoonmaken. Alleen zijn. Met dieren omgaan. Creatieve oplossingen verzinnen.

Ik vind dit een hele lastige vraag omdat, ik zei het vorig jaar ook al, ik vooral een beetje goed ben ik heel veel dingen. Er is echt bijna niks waarvan ik zou kunnen zeggen dat ik er echt heel erg goed in ben en als de vraag zegt ‘heel goed’ dan moeten het dingen zijn die mij als van nature goed afgaan. Dat zijn er niet veel. Ik ben vooral in heel veel dingen redelijk goed.

Ik weet nooit of ik dat erg vind. Om mij heen zie ik veel mensen die gespecialiseerd zijn in iets. En dat vind ik altijd heel mooi. Geweldig wanneer iemand echt alles van iets weet of iets zo goed kan dat je er echt verder mee komt. Ik heb dat niet. Toch word ik wel vaak aangesproken op het feit dat ik over zoveel dingen iets weet. Laatst zei een vriendin met een glimlach tegen mij: ‘Jij weet ook echt over alles wel iets he!’ En toen dacht ik: ‘Ja, daar heb je eigenlijk wel gelijk in.’ Wat het onderwerp ook is, er is een enorme kans dat ik er ooit iets over gelezen heb en erover mee kan praten. Het maakt mij trots wanneer ik weer een verbaasd gezicht zie van iemand die niet verwachtte dat ik snapte wat hij of zij bedoelde. Ga je echt op diepe feiten in dan moet je mij zeker bijpraten, maar ik heb van veel dingen basiskennis en dat is op zichzelf best heel nuttig!

Één van mijn favoriete hobby’s is namelijk Google afspeuren naar boeiende informatie. En onder boeiende informatie versta ik zo goed als alles behalve politiek. Ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk om alleen maar met één ding bezig te zijn. Tegen de tijd dat ik er dan eindelijk echt goed in ben is de kans groot dat ik het helemaal niet meer interessant vind om te doen.

Een beetje van alles werkt wel voor mij.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

24.12.2015 

 

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.