23.8.2016 – Welke gewoonte zou je af willen leren?

23.8.2016

Welke gewoonte zou je af willen leren?

Die waardoor ik mijn dag laat verpesten/beïnvloeden door iemand anders.

Ik doe meestal mijn best om weinig fucks te geven. Tenzij het echt nodig is. Toch raak ik regelmatig, zichtbaar of onzichtbaar, overstuur van dingen die anderen zeggen. 

Het ene moment ben ik vrolijk en gezellig iets voor mijzelf aan het doen. Het volgende moment komt er iemand aan, zegt enkele woorden, en met een beetje pech is de rest van mijn dag verpest. Die enkele woorden zijn in dit geval bijna altijd ongevraagde bemoeiende opmerkingen of herhalingen van dingen die al eerder gezegd werden. Ze halen mij uit m’n flow en openen het deel van mijn hersenen waar ‘piekeren’ op staat. Waardoor het bijna onmogelijk word om nog vredig terug te gaan naar wat ik vlak daarvoor aan het doen was. 

In het dagelijks leven pieker ik gemiddeld al heel wat af. De gewoonte om mij bepaalde dingen nóg extra aan te trekken zou ik dus erg graag door de plee spoelen. Niet het piekeren in het algemeen, dat is best handig op z’n tijd. Ik bedoel hier echt het spontane uit m’n flow gerukt worden en niet in staat zijn terug te keren. Het is namelijk niet alleen super irritant. Ik raak er ook zeer onproductief van.

Je zou hier misschien ook kunnen spreken van een concentratie probleem of het feit dat er teveel en te vaak ongevraagd ‘advies’ gegeven word. Maar ik gooi het er even op dat dit een eigenschap is van mij. Aangezien er ook genoeg mensen zijn die dan onzichtbare oordoppen in doen en er later geen seconde meer over nadenken. 

Byalien

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.