23.1.2016 – Wat is jou levensles?

23.1.2016

Wat is jou levensles?

Best een heleboel. Ik heb best wat lessen geleerd in mijn leven en ik zou eigenlijk niet weten welke daarvan het belangrijkste is. Dat verschilt ook per moment denk ik. Er komen nu tijdens het typen twee in mij op dus die ga ik hier vandaag kort beschrijven.

Allereerst heb ik leren genieten van de kleinere dingen. Als ik mezelf af vraag wat de gelukkigste momenten in mijn leven waren tot zo ver, dan blijken dat nu achteraf een heleboel momenten te zijn die ik eigenlijk op dat moment zelf helemaal niet zo speciaal vond.

Vandaar dat ik, als ik op een plek ben waar ik normaal niet zo snel zou zijn, een onverwachts goed gesprek met iemand heb of er gewoon iets kleins en leuks gebeurd, nu tegenwoordig iets meer probeer te genieten van dat specifieke moment.

Deze les is echt een verrijking van mijn leven. Vroeger gebeurden dingen vaak gewoon en dacht ik er eens in de zoveel tijd eens over na, meestal in negatieve zin. Nu tegenwoordig gebeuren dingen ook nog steeds gewoon maar probeer ik ze meer te ervaren, ruiken, voelen en misschien zelfs proeven als dat gepast is. Ik heb meer oog voor detail en sta veel vaker stil bij grote en kleine dingen nu meestal in positieve zin.

De tweede is iets negatiever maar alsnog wel een van de belangrijkere lessen. Namelijk, je moet het zelf doen.

Als er een ding is wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is dat ik het nu echt allemaal zelf moet doen. Nog niet zo lang geleden, voor mijn gevoel, was het zo dat als ik iets verkeerd deed, mijn ouders of andere volwassenen dat voor mij op losten. Onverwachte hoge rekening of belasting aangifte, ik hoefde me geen directe zorgen te maken over of ik niet in de shit zou komen.

Tot ineens van de een op de andere dag die verantwoordelijkheid bij mij lag. Zonder dat ik die ene specifieke dag even een lesje doe het zelfen kreeg. Tot de dag van vandaag heb ik nog wel eens moeite om daar aan te wennen. Het gaat steeds beter, en dat moet ook wel want ik moet het toch uiteindelijk allemaal zelf doen.

Byalien

2 reacties

  1. ja, ik heb dat ook geleerd in het leven en het is vedories moeilijk.
    Ik probeer ook in het nu te leven.
    Is ook erg moeilijk. en te genieten zoveel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.