2.4.2017 – Hoe vaak heb je vandaag naar de tijd gekeken?

2.4.2017

Hoe vaak heb je vandaag naar de tijd gekeken?

Niet zo heel erg vaak eigenlijk. Vooral niet als je het vergelijkt met hoe vaak ik normaal naar de klok kijk.

Normaal kijk ik voor mijn gevoel elk kwartier op de klok. Ik heb een hekel aan de klok en heb enorm veel moeite met ‘time-management’, maar toch kijk ik constant.

Eigenlijk vind ik dat best wel heel gek, aangezien mijn biologische klok zeer goed is. Ik heb al vaak gehad dat mensen vroegen hoe laat het was en dat ik spontaan een tijdstip er uit flapte, zonder te kijken dus en vaak zit ik heel erg in de buurt van de echte tijd. Nu is het wel iets lastiger geworden met de zomertijd die nu net is ingegaan, maar alsnog heb ik van mijzelf een goed tijdsbesef.

Zodra er een klok in de buurt is ga ik echter constant daar op kijken en dan gaat het voor mijn gevoel fout. Ook ga ik heel erg zitten stressen als ik een afspraak heb om bijvoorbeeld drie uur in de middag. Vanaf een uur of twaalf ga ik nerveus op de klok zitten kijken en de hele tijd berekenen dat ik ongeveer ‘bijna’ weg moet. Best wel irritant eigenlijk. Daarom staat de klok nu iets minder prominent in de kamer en het scheelt want ik kan nu niet ongemerkt stiekem op de klok kijken elke keer. Wanneer ik echt wil weten hoe laat het is kan ik dat alsnog doen, maar ik word in elk geval een stuk minder afgeleid door die klok die de hele tijd in mijn ooghoek staat.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

2.4.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.