2.18.2017 – Waar voel jij je thuis?

2.18.2017

Waar voel jij je thuis?

Voor de verandering kopieer ik het stukje van vorig jaar even. Omdat ik het een hele mooie vergelijking en toevoeging vind aan mijn antwoord van dit jaar.

Ik voel me eigenlijk niet op een specifieke plek thuis.

Ik dacht altijd dat ik me in mijn huis het meeste thuis zou voelen maar tot zo ver is dat nog niet het geval. Het zijn meer de mensen waarmee ik ergens ben of ik me er thuis voel.

Zo voel ik me eigenlijk overal thuis als ik maar met mijn vriend ergens ben. Maar als ik echt in ons huis ben en ik ben alleen, voel ik me ineens toch minder thuis.

Als ik bij mijn ouders ben voel ik me ineens ook weer thuis. Wel iets minder als toen ik er nog echt woonde maar het voelt alsnog als een soort thuis. Maar ook hier heb ik ervaren dat toen ik er twee weken in mijn eentje was omdat mijn ouders op vakantie waren, het toch veel minder thuis en huiselijk voelde.

Met de goede mensen kan ik me overal wel een beetje thuis voelen denk ik.

Is wat ik vorig jaar antwoordde.

Dit jaar voel ik mij wel degelijk ergens thuis. Hier op de plek waar ik nu zit en schrijf.

Vorig jaar woonde ik nog in het andere huis. Waar ik mij nooit echt thuis gevoeld heb. Ik schreef dat de mensen vooral maakten dat ik mij thuis voelde, maar dit jaar kan ik ook echt zeggen dat mijn thuis als thuis voelt. Het is de plek waar ik het liefste ben. En bij dit huis is dat ook nog steeds het geval als ik alleen thuis ben.

Waarschijnlijk komt dat omdat dit huis ook echt ‘van mij’ is. Het huis van mijn ouders was meer van hun dan van mij. Het was wel mijn thuis, maar ik ging niet over de inrichting en dat soort dingen. Ook mijn vorige huis met mijn vriend was meer zijn huis dan mijn huis. Hij koos het, ik kwam erbij wonen. Dit nieuwe huis hebben wij samen gekozen en als ik wil kan ik de totale inrichting omgooien, alles verven en eigenlijk gewoon doen wat ik wil. Die vrijheid heb ik nog niet eerder zo ervaren en ik denk dat dit daarom voor de verandering echt als mijn huis voelt. Ik zou alles natuurlijk wel met mijn vriend moeten overleggen, maar dat vind ik vrij logisch en hij vertrouwd mij helemaal met wat ik doe.

Ja, ik voel mij vooral thuis heel erg thuis. Ik kan mij nog steeds thuis voelen op plekken met de juiste mensen, maar mij zo thuis voelen als dat ik dat hier doe eigenlijk niet.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

18.2.2016

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.