19.2.2016 – Aan wie heb je je vandaag geërgerd?

19.2.2016

Aan wie heb je je vandaag geërgerd?

Z’n 50 verschillende YouTubers.

(Voor iedereen die absoluut niet geïnteresseerd is in YouTube. Lees vooral niet verder!)

Er is namelijk de laatste tijd veel gedoe en geruzie tussen Nederlandse YouTubers onderling. En dat loopt nu een beetje uit de hand. Er word op het moment veel haat gezaaid richting één YouTuber vanuit verschillende andere YouTubers en hun fans. Iedereen die veel op YouTube zit kan misschien raden dat ik het over Job heb en zijn kanaal Doe Maar Gamen. Hij doet sinds kort prank video’s en nu word hij van allemaal kanten aangevallen dat die filmpjes nep waren. Hierdoor verliest hij de laatste tijd veel abonnees en dat is natuurlijk niet zo leuk.

Op zich is dat nog niet zo heel erg. Maar het probleem is dat elke andere YouTuber daar zelf profijt uit lijkt te willen halen. En nu is het dus zo dat als je vandaag op YouTube kijkt bijna alle titels van de nieuw geüploade filmpjes: ‘DOEMAARGAMEN FAKE??!!’ of ‘DOEMAARGAMEN MIJN MENING’ In de titel zetten voor meer kijkers. En noem me een aansteller maar ik kan er niet tegen. Werkelijk iedereen heeft er wel iets over te zeggen. Kinderen van 6 die net een camera vast kunnen houden maar toch een mening vol extreme zin versterkers hebben vind ik bijna beschamend om naar te kijken.. Daarnaast verzinnen ze er ook gerust stukjes bij voor een nog beter verhaal.

En het zijn zoveel filmpjes! Misschien komt het omdat wanneer je op één z’n filmpje klikt YouTube er automatisch van uit gaat dat je alles wat er op lijkt ook wilt zien en er alleen nog maar meer voorbij komen. Maar het punt is dat er echt te veel mensen zijn die dit doen! Teveel haat!

En zo komt het dat ik vandaag waarschijnlijk zelfs letterlijk wel 50 verschillende mensen heb gezien, jong en oud, die allemaal over dezelfde jongen praten en hem van alles toewensen. En aan elk van hen heb ik me bijna wel geërgerd.

Net als al die prutsers heb ik ook nog wel een mening over deze hele zaak.. maar dan wel de tegenovergestelde. Want wat maakt het in godsnaam uit dat die filmpjes nep waren..? De films op tv zijn toch ook nep? Gaan we daar dan ook allemaal moeilijk over doen? Die dingen worden gemaakt voor entertainment. Net als je filmpjes op YouTube. Ik snap niet dat iemand nu gepest en belachelijk gemaakt moet worden terwijl de enige bedoeling die hij had was om mensen elke dag weer te vermaken met een video. En dat deed hij goed, z’n 310.000 mensen zijn nu nog steeds op zijn kanaal geabonneerd. En dat waren er nog duizenden meer een paar dagen geleden.

Ik ben geen fan en geen hater maar dit slaat echt nergens meer op. Alleen al vanuit principe zou ik nu gewoon naar zijn kanaal gaan en abonneren..

Dus Job, ga vooral lekker door met wat je deed. Over een paar weken doet iemand anders ‘iets’ en word dit waarschijnlijk vergeten. +1Sub!

En nu denken jullie vast allemaal: maar wat doe jij zoveel op YouTube?

Tja, geen idee eigenlijk als je er eenmaal zit is het zomaar een paar uur later. En misschien komen en binnenkort wel filmpjes.. Wie weet. Ik ben wat dingen aan het uitproberen.

Byalien

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.