16.9.2016 – Heb je weleens de hulpdiensten moeten inroepen? Waarom?

16.9.2016  

Heb je weleens de hulpdiensten moeten inroepen? Waarom?

Ja.

En ik heb ook al een aantal keer in de positie gestaan waarbij ik mij afvroeg of ik moest bellen. Eigenlijk waren al deze keren in verband met brand, rook of een vreemde lucht.

Ik woonde hiervoor namelijk in een flat waar de brandweer bijna een maandelijkse vaste afspraak mee had. Er was één nacht waarop wij nog laat wakker waren en zagen dat het ineens wel erg licht werd buiten. We keken naar buiten en zagen dat er een grote afvalbak stond met bouwafval en die stond dus in brand, op de parkeerplaats voor onze flat. Enigszins in paniek zocht ik mijn telefoon, maar die eenmaal gevonden zag ik de overburen al buiten staan bellen. Vanaf dat punt leek het mij niet meer nodig om ook te bellen. Moet je dan eigenlijk nog bellen..?

Maar de brandweer was er snel.

brandweer-2

Net als die keer dat mijn brommer bijna afgebrand was nadat iemand besloot de fietsmand van de fiets naast mij in brand te steken.

brandweer

En die keer dat de buurman brak was en in slaap viel tijdens het koken.

brandweer-4

En die keer dat de cv installatie van mijn, toen ook, buurvrouw Tini niet goed aangesloten was en vreemde gassen uitspuwde.

brandweer-3

Of toen mijn andere buren hun toilet in brand zetten. (Het licht was kapot dus gebruikten ze kaarsen.)

Ik heb zo ontzettend vaak de brandweer gezien daar, dat ik werkelijk elke keer dat ik een sirene hoorde er automatisch vanuit ging dat die bij ons zou komen. Het ergste was dat ik vaak nog gelijk had ook. Ik werd er ‘s nachts soms zelfs wakker van. Uiteindelijk hoorde ik soms zelfs sirenes die er helemaal niet waren. Echt gek werd ik er van.. Mijn angst voor brand is dan ook behoorlijk aangewakkerd (haha woordgrapje) sinds ik daar gewoond heb.

Sinds de verhuizing is de sirene angst gelukkig wel minder geworden. We hebben de brandweer hier nog nooit voor het huis gezien. En we wonen nu ook naast de brandweer kazerne. Waardoor ik nu echt super vaak sirenes hoor, maar daardoor al snel niet meer de link legde tussen sirenes en dat die automatisch naar ons komen. Omdat dat nu dus nooit meer zo is. Dus daar ben ik eigenlijk wel blij mee.

Eigenlijk helemaal geen antwoord op de vraag.. Want geen van deze meldingen maakte ik zelf. Maar ik vond het een leuke gelegenheid om te vertellen over spannende dingen die ik meemaakte.

Het echte antwoord op de vraag ging ook over iets wat ik in zekere zin meemaakte maar meer over iemand anders en het is niet iets waar ik heel graag aan terug denk of over schrijf.

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.