15.12.2016 – Op wiens leven ben je jaloers?

15.12.2016

Op wiens leven ben je jaloers?

De mensen die het op de een of andere manier voor elkaar krijgen om een leuk huisje te hebben in hun eigen land en ondertussen de wereld over reizen terwijl ze minimaal werken en op de één of andere magische manier toch niet in geld problemen komen. Je vind deze mensen vooral op Instagram. 

Verder moet ik zeggen niet bepaald jaloers te zijn op mensen hun leven. Vaak is er altijd wel een dingetje in iedereens leven wat niet leuk is. Iemand kan het op het eerste gezicht echt enorm goed hebben, maar ondertussen toch diep ongelukkig zijn. Daar ben ik mij enorm bewust van omdat ik zelf lang deel uitmaakte van die groep mensen. 

Toch ben ik op het moment wel heel blij met wat ik heb. Er zijn altijd dingen die minder zijn en er zijn ook zeker momenten dat ik wou dat ik iemand anders was. Maar dan roep ik mijzelf al snel weer tot orde met het idee dat zij ook andere dingen misschien weer niet hebben die ik wel heb. Zoals mijn goede relatie, onze liefste kat van de wereld, ons huis, mijn beide ouders die er voor mij zijn, een schoonmoeder die mij als dochter ziet, familie in het algemeen, vrienden, vrijheid en op het moment zelfs geluk. Ik heb zoveel dingen om (onbewust) dankbaar voor te zijn dat ik het moeilijk vind om oprecht jaloers te zijn op iemand anders zijn leven. Misschien zijn dit ook standaard dingen, maar om mij heen zie ik ook velen die sommige van die dingen niet hebben. 

Mijn leven voldoet misschien niet aan mijn ideale levenssituatie (eerste alinea), maar ik besef mij maar al te best dat ik het veel slechter had kunnen treffen. 

Jaloers? Nee, niet echt eigenlijk!

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

15.12.2015

Byalien

3 reacties

  1. Nee dat heb ik ook niet dat ik jaloers ben op anderen.
    Je hebt het goed beschreven.
    Laten we dankbaar zijn voor wat we hebben in ons leven. En Gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.