14.3.2016 – Wat weeg je nu en wat vind je daar van?

14.3.2016

Wat weeg je nu en wat vind je daarvan?

Ik heb al in geen jaren op een weegschaal gestaan maar ik gok iets van 55 kilo. De laatste keer dat ik me gewogen had was het 56 en sinds die tijd loopt het aantal bezorgde reacties op. Laten we er voor het gemak maar van uit gaan dat het nu 55 is dan.

Wat ik daar van vind..?
Wat ontzettend leuk dat mij eindelijk eens gevraagd word wat ik daar zelf nou van vind!
Normaal gesproken krijg ik alleen maar ongevraagde meningen en adviezen als het op mijn gewicht aan komt en heb ik zelf weinig toe te voegen.

Maar eigenlijk (en wees nu niet te geschokt) ben ik er echt super blij mee. Ik mag dan wel voor ‘no-reason’ 15 tot 20 kilo kwijt geraakt zijn. Qua gewicht voel ik me fijner dan ooit. Alles gaat makkelijker! Lopen, rennen, zitten, liggen, sporten, kleding kopen. Maar ook merk ik op sociaal gebied verschil. Waar ik eerder altijd weggezet werd als diegene waar je toch maar liever niet mee wilde ruilen heb ik nu op dagelijkse basis ‘last’ van priemende vingertjes die jaloers naar mijn taille wijzen. Soms is dat best vervelend. Maar ergens vind ik het als narcist ook wel geinig.

Soms vind ik het ook wel eens vervelend hoor. Wanneer mensen een gesprek aan gaan over mijn eet stijl bijvoorbeeld. Dan halen ze altijd aan dat ik veel mooier was toen ik nog wat vlees op mijn botten had. (Want dat is totaal niet denigrerend tegen mijn huidige uiterlijk..) of zeggen ze dat ik ‘niet zo goed’ uitzie.

En voor die mensen heb ik nog een ander antwoord. Dat ik er niet goed uit zie heeft niet te maken met dat ik afgevallen ben. Dat ik er niet goed uit zie heeft te maken met dat ik me ook echt niet goed voel. Een depressie heet zoiets. En depressies hebben soms als ‘bijwerking’ dat je geen eetlust meer ervaart en dus logischerwijs afvalt. Dat is hoe het ging. Niet andersom. Vreemd genoeg lijken mensen het logischer te vinden dat ik ongelukkig word van het niet eten of dieeten. Maar dat doe ik niet. Echt niet.

Dus.. qua gewicht voel ik me echt top. Echt waar. Ik heb mijn hele leven nooit gedacht dat ik er ooit zo uit zou zien. Mijn gehele kindertijd en vroege puberjaren leek alles er op te wijzen dat ik gemiddeld of iets te dik zou blijven. En nu blijk ik ineens het lichaam te hebben waar ik altijd van droomde. Dat voelt echt geweldig. Het zou alleen zo fijn zijn wanneer andere mensen ook blij voor me zouden kunnen zijn.

Byalien

5 reacties

 1. Wat Ria zegt! Ik snap die mensen niet, ten eerste is het gewoon een gezond gewicht en tweede ben jij echt niet graatmager ofzo. In mijn ogen zie je er echt super gezond uit, wel een paar kilo minder dan een jaar geleden, maar het staat je zoooo mooi. Tuurlijk een paar kilo extra stond je ook mooi, maar ik zie aan je dat je veel lekkerder in je lijf zit, dus mensen moeten niet zo zeiken en hun jaloerse mondje houden. Ik wil er ook weer zo uit zien haha :p

  • Haha jaa precies! Voel me hier echt veel beter bij, wou dat mensen dat gewoon eerst eens zagen voordat ze commentaar leveren. Maar dat houd je toch wel. Als het niet hier over is dan is het wel weer over iets anders.. Ben wel met ze eens dat het niet meer minder moet worden, maar dan krijg ik weer een twijfelend: ‘zeker weten?’ terug. Het zal wel gewoon echt nooit goed zijn hahaa :p
   En thanks! 😀

  • Dankjee! 🙂
   Jaa dat is het ook denk ik, soms is het alleen wel eens vervelend al die kletspraatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.