14.1.2017 – Wat wil je veranderen aan je huis?

14.1.2017

Wat wil je veranderen aan je huis?

Hahaa oeps! Zonder het te weten beantwoordde ik deze vraag gisteren al! De vraag was gisteren wat er op mijn verlanglijstje staat. Ik legde uit dat ik niet veel materiële dingen wil, maar vooral veel wensen heb voor in huis. Een verlanglijstje voor mijn huis maakte ik dus. Dat is alleen zo ongeveer hetzelfde als het antwoord op deze vraag. Ik neem dus het antwoord van gisteren er weer even bij en schrijf er hopelijk een iets duidelijker verhaal bij.

Wij hebben een kledingkamer, een kleine slaapkamer eigenlijk. Op het moment is dit alleen meer een mengsel van een kledingkamer en een berging. En dat is dus niet wat ik wil. Ik wil deze kamer heel graag omtoveren tot een echte kleding en beauty kamer. Op het moment hebben wij kleding op drie verschillende plekken in huis. In deze kamer dus, maar in de grotere slaapkamer zat een inbouw kast dus ook daar is eerst toch maar kleding heen gegaan. Ook staat in diezelfde kamer nog een kledingrek wat in de kleinere slaapkamer moest, maar dat paste niet meer. Dan staat er nog wat opgeslagen in een doos in de echte berging, dit is kleding die niet bij het seizoen past en daarom niet nu in de kast hoeft te liggen. Al die verschillende plekken is alleen niet handig, dus ik wil alles in die ene kamer krijgen. Met een paar, of één grote, goed passende kast(en) moet dit makkelijk lukken aan één wand. Aan de andere wand zou ik graag nog een plek hebben voor mijn beauty spullen, want die liggen op dit moment ook overal. Niet alleen zou ik hiermee dus een mooie kamer creëren, ook geeft dit veel extra ruimte in de andere kamers.

Dan hebben we nog de grotere slaapkamer die wij ‘over’ hebben. Hij is vrij groot en het was de perfecte plek om tijdens de verhuizing alle spullen neer te zetten. Nadeel is dat de kamer nog steeds deels diezelfde functie heeft. Iedereen die ooit verhuisd is weet vast wel dat er altijd nog dingen overblijven die maar geen plekje kunnen vinden in het nieuwe huis, nouja dat dus. Die dingen staan nog steeds in deze kamer. Ik heb al best wat ruimte gemaakt, maar de kamer blijft elke keer rommelig. Omdat het al rommelig lijkt zijn wij beide geneigd er sneller meer rommel van te maken, niet handig. Het is een ontzettend fijne hobby kamer en daarvoor gebruiken we hem op dit moment ook, alleen het kan veel beter. Ik zei gisteren al dat ik er graag een soort archiefkasten zou willen zodat belangrijke spullen een goede overzichtelijke plek zouden kunnen krijgen. Ook een kast voor echte hobby spullen zou super fijn zijn. Met de juiste indeling zou dit ook nog een goede werkplek kunnen worden, dat mis ik toch een klein beetje in huis. Ik ‘werk’ nu altijd vanachter mijn laptop op de bank, maar een goede houding kun je dat niet echt noemen. We hebben de ruimte in dit huis dus eigenlijk voelt het nu een beetje dom om daar geen gebruik van te maken.. Zoals ik hierboven al zei staat hier ook nog een kledingrek en dus die ingebouwde kast, het maakt de indeling lastig en de kamer erg vol. Ik wil dit dus pas echt aanpakken zodra de kledingkamer gedaan is en deze kamer meer ruimte krijgt.

Ik had het ook over lampen kappen aan het plafond. Ik kan er weinig meer aan toevoegen, we hebben lampen peertjes aan draadjes. Het is verschrikkelijk. Het is alleen een rot klus en het komt er dus nooit van.

Na het schrijven van het stukje van gisteren raakte ik geïnspireerd door mijzelf en bedacht meer wat ik zou willen doen. Ook de gang en de hal wil ik iets anders doen. Beide geven niet veel mogelijkheden, maar ik wil hier graag wat meer sfeer. Ik houd van huizen met een mooie binnenkomst. Dat voelt gewoon net wat fijner wanneer je na een lange dag thuis komt dan z’n kale saaie gang zoals wij nu hebben. Geen idee hoe, maar ik ga hier nog wat meer over na denken. Een spiegel op de lege witte muur zou misschien al wonderen doen..

Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde als het laatste punt wat ik gisteren noemde, namelijk persoonlijke details. Toen had ik het alleen meer over de woonkamer. Alles staat daar nog steeds op ongeveer dezelfde plek als toen we er net gingen wonen. En hoewel er weinig andere mogelijkheden zijn door de grote bank wil ik toch proberen er wat anders van te maken.

Verder ben ik over het algemeen heel tevreden over dit huis. Het voelt echt als mijn thuis en ik ben er ontzettend graag. Fijn om dat te kunnen zeggen, vooral na het lezen van het stuk van vorig jaar. Waarin ik niet eens een specifiek deel in huis kon noemen, maar simpel weg zei het hele huis te willen veranderen.

Gisteren raakte ik geïnspireerd door mijn stukje, vandaag is dat weer zo. Gelukkig schrijf ik dit vandaag op een iets gunstiger tijdstip en heb ik nu daadwerkelijk nog de tijd om die inspiratie uit te voeren. Ik denk dat ik daar dus maar eens mee bezig ga.

Ik had ook al die tijd nog een soort huis tour beloofd, maar dat komt er niet van zolang alle bovenstaande dingen nog niet gedaan zijn. Het lijkt mij misschien wel leuk om het per kamer te doen nu. Een soort voor en na per kamer. Leuk om terug te zien en het geeft misschien nog net iets meer die motivatie om er iets Pinterest perfects van te maken!

Ik ga er even over denken.

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

14.1.2016

Byalien

2 reacties

  1. Ik loop erover te denken om de muren in de kamer van J. aan te pakken als hij weg zou zijn om te studeren. Ik zag mezelf al in gedachten het matriaal eraf halen en een stukadoor regelen want ik vrees dat dat nodig zou zijn!
    Maar eerst wat centjes regelen!
    Ja dat is dan echt het struikelblok!
    Maar wie weet komt dat nog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.