12.5.2016 – Vind je jezelf handig?

12.5.2016

Vind je jezelf handig? 

Ja eigenlijk best wel.

Ik ben altijd een beetje opgevoed met het idee dat je geen monteurs inhuurt voor dingen terwijl je het ook gewoon zelf kan. Zo zijn er in alle tijd dat ik thuis gewoond heb volgensmij maar één keer echte vaklui over de vloer geweest, maar toch is eigenlijk het hele huis wel verbouwd. Want mijn ouders kunnen dat gewoon zelf. Nieuwe garage, aanbouwingen aan het huis, dakkapellen, mijn vader maakte het wel. En 9 van de 10 keer doet hij het nog beter dan de echte vaklui.

Dit heb ik altijd meenomen in de rest van mijn leven. Als iets niet werkt probeer ik het eerst tien keer zelf. Faalt het dan nog steeds, dan kan ik altijd nog iemand betalen om het te doen. En zo ben ik dus dat meisje dat soms midden in de stad op staat ligt onder haar brommer om de ketting te fixen. Of de uitlaat vast te smeren. Als het dan niet lukt heb ik een mooi leer momentje gehad. Zo kwam ik uiteindelijk toen het apparaat echt stuk was alsnog bij de monteur. Toevallig was dat vandaag, want mijn brommer besloot vandaag dat het echt tijd was om te overlijden. Maar dat liet ik niet zonder slag of stoot gebeuren..

image

Helaas lukte het niet, maar het is dan wel weer erg leuk om van de monteurs te horen dat ze het zo tof vinden om eens een meid te zien die het zelf probeert in plaats van het ding gewoon meteen bij hun te dumpen. Dat schijnt uitzonderlijk te zijn.. Ik ben dan zelfs zo erg dat ik vraag of ik er bij mag zijn terwijl ze hem maken en er dan naast gaat zitten om gereedschap aan te geven. Super leerzaam en super leuk. Kan ik het de volgende keer alsnog zelf.

Bij mijn auto deed ik dit een tijdje geleden ook. Ik vind het gewoon ontzettend boeiend om te zien hoe ze mijn auto langzaam ontleden en hem beter te maken. Als je dit interessant vind kun je dat namelijk gewoon vragen, grote kans dat de monteurs het goed vinden. Want ook bij de autogarage was de meneer leuk verbaasd dat ik in mijn nette jurkje ernaast onder de auto kwam liggen om te zien waar het probleem zat. (Alweer de uitlaat.. Uitlaten hebben iets tegen mij!)

Maar ook met kleinere dingen, in huis bijvoorbeeld, weiger ik vaak mijn vriend te vragen. Ik kan best zelf gaatjes boren en dingen maken. En als het niet lukt kan ik hem altijd nog wel vragen, ik probeer het eerst zelf. En met een beetje geluk kan ik vaak nog vertellen dat het gelukt is ook. Gewoon zomaar, want ik kan dat! 🙂

Toevallig ben ik dan ook weer die persoon die het presteert om met de punt van mijn foundation kwast mijn glas drinken om te stoten of die in de lift 1000 keer op knopje ‘3’ druk om naar beneden te gaan en er dan na die 1000 keer boos en gefrustreerd achter komt dat ik daarvoor toch echt op knopje ‘0’ moet drukken. En dat zou ik dan persoonlijk weer niet zo handig noemen..

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.