12.1.2016 – Wie was voor jou bijzonder vandaag?

12.1.2016

Wie was voor jou bijzonder vandaag?

Toen ik vandaag vrij was van werk om 3 uur stond ik nog even te praten met mijn collega die me over nam op werk. Toen de bewoonster van het winkelpand naar ons toe kwam. Ze ging de ruimte boven onze winkel over een week verhuren en vroeg zich af of wij het leuk zouden vinden om te zien er allemaal boven ons hoofd zit als we aan het werk zijn. Dat leek ons wel erg leuk om te zien dus gingen we om de beurt even met haar mee om boven te kijken.

En wauw!

Wat was het prachtig daarboven.. De winkel is gewoon een winkel, zelfs niet opvallend groot. Maar de woning er boven is enorm! Ze vertelde me dat het huis ooit bijna honderd deuren heeft gehad. En ook werkelijk overal waren deuren. Leuke kleine gangetjes. En kamers met meer deuren. Wat dan weer kasten waren. Echt ongelofelijk. Meerdere verdiepingen, opstapjes en afstapjes.

Ik ben een paar keer eerder in historische woningen geweest boven de winkels van Leeuwarden. Maar dit was echt de aller mooiste! En ik vond het best wel bijzonder en heel lief dat deze mevrouw ons zomaar vroeg om te kijken. We hebben het nooit gevraagd en verder ook nooit echt gesproken met haar. Maar toch dacht ze dat we het leuk zouden vinden en vroeg het gewoon. En dat vond ik echt ontzettend leuk. Lang niet iedereen zou dat zomaar vragen en ze vertelde zelfs nog mooie verhalen over hoe ze er zelf ooit woonde en een beetje van de geschiedenis van het pand van haar vroegere familie die er toen woonde. En ze was zo lief. Ja dat was best wel bijzonder vandaag!

Byalien

3 reacties

  1. Das best bijzonder en lief zo een uitleg over het woongedeelte.
    Ja historische huizen zijn fantastisch om in te wonen.
    Heb vroeger in de binnenstad van Haarlem in een pand boven een bar gewoond van in de 1600.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.