11.4.2016 – Hoe vaak per uur kijk je gemiddeld op je mobiel?

11.4.2016

Hoe vaak per uur kijk je gemiddeld op je mobiel?

Dat verschilt waar ik ben en wat ik doe.

Soms kan ik namelijk werkelijk om de minuut kijken. Soms kijk ik ook uren niet. Soms zit ik ook uren achter elkaar met mijn telefoon en kijk maar één keer, maar dan wel weer heel lang achter elkaar dus.

Ik kijk waarschijnlijk het meeste wanneer ik op mijn werk ben. Ik krijg dan namelijk vaak veel appjes van mijn collega’s maar ook mijn baas maakt meer gebruik van WhatsApp dan ik verwacht had. Het is soms belangrijk dat ik dan vaak kijk wanneer er bijvoorbeeld nieuwe collectie ingekocht word. Dan kies ik op afstand welke items goed zijn voor in de winkel. Verder is het ook best fijn en handig voor mijn vrienden dat ik dan zo vaak op mijn telefoon aan het kijken ben, want tussendoor beantwoord ik hun berichtjes natuurlijk ook gewoon wanneer daar tijd voor is.

Ook wanneer ik via telefoon met mijn vriend aan het communiceren ben kijk ik er te vaak op. Hij is namelijk de enige wie ik echt áltijd antwoord. Zelfs als ik het eigenlijk te druk heb laat ik gerust mijn bezigheden vallen omdat ik het belangrijk vind dat hij niet misschien denkt dat ik onder een auto gekomen ben wanneer ik niet opneem of antwoord. Ik kan hier namelijk erom gestrest van raken als dit andersom zo is. Ik ga me dan veel te veel zorgen maken om niks en daarom antwoorden wij elkaar gewoon altijd meteen als we zien dat we een berichtje hebben. Hij is ook zo iemand die zijn telefoon eigenlijk nooit gebruikt dus als hij dat wel doet dan zal het wel belangrijk zijn.

Wanneer ik met mijn beste vriendin zit te appen ben ik soms misschien ook iets te enthousiast. Als wij eenmaal aan het praten zijn kan dit zo uren doorgaan en kijk ik meestal ook constant of ze al weer iets gezegd heeft waardoor ik soms urenlang alleen maar intensief zit te typen en ondertussen nog doe alsof ik braaf een tv-programma volg. Maar dat geeft niet want wij hebben vaak de meest briljante gesprekken ooit en ik ben blij dat ik nu weer iets meer tijd heb om te appen met haar nu na de verhuizing want ik miste dat best wel!

Maar soms gebeurt het ook dat ik even vergeet dat ik een telefoon heb. ‘Even’ kan soms ook een complete dag zijn. Vooral toen ik aan het verhuizen was had ik soms de helft van de tijd geen idee waar mijn telefoon was. Meestal vond ik hem weer terug aan het eind van de dag waar ik hem die ochtend gelegd had en had ik echt te veel openstaande berichten. Veel te overweldigend, dus dan legde ik hem weer weg. Lekker rustig. Ik heb misschien mijn vrienden en mijn telefoon een beetje verwaarloosd tijdens het verhuizen.. Maar nu kijk ik toch meestal wel weer meerdere keren op mijn telefoon gedurende de dag.

Gemiddeld? De uren dat ik slaap niet meegeteld, denk ik ongeveer 4 tot 5 keer per uur. Alle keren dat ik gewoon wil weten hoe laat het is ook meegerekend.

Byalien

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.