11.3.2016 – Heb je het naar je zin op je werk?

11.3.2016

Heb je het naar je zin op je werk?

Deze vraag vrees ik al een tijdje, aangezien ik altijd een eerlijk antwoord wil geven. Maar ik weet ook dat mijn baas dit misschien zal lezen..

Maargoed, ik ga er niet om liegen.

Nee, ik heb het absoluut niet naar mijn zin op mijn werk.

Elke werkdag voelt tegenwoordig als een kwelling die mij ontdoet van al mijn energie voor die dag. Het voelt als een verspilling van mijn leven en ik ben er van overtuigd dat ik jaren van mijn leven aan het inleveren ben puur omdat ik zo ongelukkig word op mijn werk.

Daar is natuurlijk ook wel een reden voor. Het is namelijk niet altijd zo geweest. Ik het begin, ongeveer een jaar  geleden, was ik hardstikke blij met deze baan. In een kledingzaak, zoals ik de jaren hiervoor ook al gedaan had. Mijn ervaring sloot perfect aan en de ligging van de winkel was een stuk gunstiger qua klanten. Allemaal hardstikke leuk!

Alleen begon het meteen al een beetje anders dan ik gedacht had. Ik solliciteerde namelijk naar aanleiding van het bordje: ‘fulltime verkoopster gezocht!’ Toen ik eenmaal aangenomen was bleek dat part-time te zijn. De helft minder dan wat ik verwacht had. Dat was dus meteen al een domper. Waar ik verwachtte een lekker loon te kunnen verdienen met mijn dikke werkweek moest ik die ineens delen met mijn collega, die overigens wel heel aardig is. Waardoor ik nu met een loon zit waar ik net wel/net niet van rond kan komen. Maar mijn over-de-week verspreidde uren zorgen er ook voor dat ik er eigenlijk niks bij kan vinden om mijn loon wat op te krikken.

Maar, laten we er van uit gaan dat dat niet het grootste probleem was. Want dan nog vind ik mijn werk niet zo leuk. In al die tijd dat ik er werk heb ik namelijk nu eindelijk een keer gehoord dat ik iets goed gedaan heb. Daarintegen heb ik zeker 50 keer zo vaak gehoord dat ik iets niet goed deed.

Er werd een camera geplaatst voor de veiligheid. Erg fijn! Toen mijn telefoon gestolen werd in de winkel, wilde ik graag de opnames bekijken maar die bleken er toen niet te zijn. De camera is alleen voor live beelden.. Maar waarom live beelden? Om te zien of ik mijn werk wel goed doe..? Door deze gebeurtenis is mijn vertrouwen en gevoel van veiligheid overigens ook zeer beschadigd, nadat die telefoon voor mijn vingers weggegraaid werd heb ik me nooit meer 100% veilig en op mijn gemak gevoeld in de winkel.

Voor de duidelijkheid, mijn vorige baas van een erg soortgelijke winkel die helaas niet meer bestaat, was altijd zeer positief over mij. Ze liet me altijd in volledig vertrouwen achter en wist dat ik mijn uiterste best zou doen om de winkel goed te runnen. En dit deed ik ook, omdat haar vertrouwen in mij zo goed was wilde ik alles doen wat ik kon om te bewijzen dat ze ook daadwerkelijk op me kon vertrouwen.

Maar wanneer uit alles blijkt dat je baas je blijkbaar niet vertrouwd kun je ook niet gemotiveerd zijn om alsnog wel je best te doen toch? Ik niet in elk geval. Het stelt mij teleur dat ik na mijn inzet, mijn werkervaring en goede referentie alsnog niet goed genoeg ben.

Zo word ik constant op dingen gewezen die ik anders moet doen, terwijl het de week ervoor nog wel op de ‘normale’ manier moest doen. En hangt het er ook maar net van af wie het zegt. Zo zegt mijn ene baas wel eens: ‘Het is rustig, ga maar tien minuutjes eerder dicht.’ Zodat vervolgens mijn andere baas toevallig langs kwam in die tien minuutjes en mij een scheldkannonade geeft waarom ik het in mijn hoofd haal in godsnaam eerder dicht te gaan.

Verwarring to the max. En vooral enorm frustrerend.

En zo kan ik nog tig voorbeelden geven van soortgelijke situaties die mij op werkdagen werkelijk het bloed onder mijn nagels wegzuigen.

Zo wilde ik ook graag mijn twee weken vakantie opnemen zodat ik rustig en zonder onnodige stress kon verhuizen. Allemaal helemaal prima. Totdat ik daadwerkelijk vrij moest hebben voor de verhuizing en het ineens niet meer kon omdat ze zelf besloten op vakantie te gaan.

Dat is nu twee weken geleden. Ondertussen zijn we nog niet verhuisd. Gaat het met de verhuizing ook maar moeizaam en langzaam omdat ik elke keer veel te moe ben van het werken. En ben ik op dit moment zwaar gestrest omdat er nog zoveel gedaan moet worden en ik dus telkens moet werken tussendoor.

Deze vraag komt dan ook precies gelegen voor een zeer negatief antwoord. Mochten mijn bazen dit lezen, sorry, maar zo denk ik er nou eenmaal over. Ik wou echt dat het anders gelopen was maar ik kan gewoon geen motivatie vinden voor iets wat mij niet in dank afgenomen kan worden.

Ik hoop niet dat jullie mij een al te erge zeur vinden. En ik weet dat werk altijd wel iets vervelends heeft, maar op dit moment mis ik al mijn oude werkgevers gewoon een beetje.

Het lucht enorm op om dit even neer te typen maar een deel van mij zegt: ‘Nee! Zet dit niet online!’ Maar ik sta voor eerlijkheid en ik heb al vaak genoeg geprobeerd dit aan te kaarten op werk dus ik hoop dat je hebt kunnen genieten van mijn frustraties. Ik voel me in elk geval een stuk beter nu het hier staat.

Bedankt voor het lezen! ♡

Byee

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.