10.9.2016 – Zoet of zout?

10.9.2016

Zoet of zout?

Dat is lastig!

Want van alle smaken zijn juist zoet en zout mijn favorieten. Met met bitter en zuur heb ik dan over het algemeen helemaal niks. Die twee smaken zou ik wel kunnen missen. Maar moet ik of zoet of zout missen, dan moet ik toegeven dat ik daar waarschijnlijk erg verdrietig van zou worden. Ik kan ook gewoon eigenlijk niet kiezen. Want ik moet wel voor zoet kiezen. Fruit is zoet, snoep is zoet, mijn favoriete drinken is zoet, alles is zoet. Want overal word gewoon suiker aan toegevoegd. Mensen zijn zelfs van nature ‘geprogrammeerd’ om zoet lekker te vinden. 

Zout daarentegen is ook groot favoriet. En ook nodig voor het goed functioneren van je lichaam. Al dan niet in de hoeveelheden die ik het soms eet. Heel slecht, I know. Maar ik ben er echt dol op. Ik eet elke dag eigenlijk een gekookt ei, maar dat lust ik alleen maar met zout natuurlijk. Chips en snacks zijn allemaal standaard met zout. En ook bijna alles wat ik eet aan avond eten is bestrooid met zout. Om maar te zwijgen over dat ook zout aan werkelijk alles word toegevoegd al bij de productie.

Ik weet dat ik hier eigenlijk iets op zou moeten letten. Maar ik ben echt een moeilijke eter, ik geloof dat ik dat al eens verteld heb, en ik ben over het algemeen eigenlijk allang blij als ik iets lekker vind en daadwerkelijk iets helemaal kan op eten zonder dat mijn maag protesteerd. 

Zoet of zout missen, hoe dan ook, ik zou miserabel worden. Beter doen we bitter en zuur weg. Enige bittere wat ik lekker vind is koffie, maar daar wil ik in vervolg nog best zoveel suiker in pleuren dat dat voortaan onder zoet valt. En het enige zure wat ik echt lekker vind zijn zure matten. Die zonder het zure gedeelte ook alsnog onder zoet vallen. 

Wat vinden jullie?

Zoet of zout? 

Byalien

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.