10.12.2016 – Ging de tijd snel vandaag?

10.12.2016

Ging de tijd snel vandaag?

Ja, elke dag gaat de tijd snel.

Soms denk ik terug aan toen ik klein was. Toen leken de uren, dagen, maanden, zomers en winters eeuwen te duren. Alles leek zo ontzettend traag te gaan en ik wilde alles altijd sneller.

Dat mis ik dan wel eens. Tegenwoordig is het meer alsof het ineens een week of een maand later is als ik even niet oplet. Ineens is het ook winter, maar in mijn hoofd was het vorige week nog zomer. Dagen vliegen voorbij en ik kan mij nauwelijks herinneren wat ik met al die tijd gedaan heb. 

Ik denk dat het komt omdat ik nu gewoon meer dingen moet. Als kind had ik zoveel tijd om mij te vervelen. Zo erg zelfs dat ik uiteindelijk, uit verveling, met mijn vriendin en broertje een speciaal spel verzon dat draaide om verveling. Om maar iets te doen te hebben. Dat kan ik mij nu nauwelijks meer voorstellen! 

Hoe ouder ik werd hoe meer vrijheid ik kreeg en met al die vrijheid kwamen ook weer extra verantwoordelijkheden en dingen om te doen. Wanneer je bezig bent gaat de tijd voor je gevoel vaak sneller dan wanneer je je verveelt. En omdat je dus te druk bent om je te vervelen gaat voor je gevoel de tijd dus altijd sneller. 

Eigenlijk is het dus best wel logisch dat de tijd nu sneller lijkt te gaan. Dat maakt het echter niet minder vervelend. Ik heb regelmatig het idee dat alles te snel gaat of ik misschien te langzaam en dat geeft soms een benauwend gevoel.

 


Het antwoord van vorig jaar.

10.12.2015

Byalien

2 reacties

    • Wat toevallig inderdaad! Onze stukjes lijken best op elkaar.
      Ik denk ook dat het wel herkenbaar is voor velen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.