10.10.2016 – Als je terug kon in de tijd, wat zou je dan veranderen?

10.10.2016

Als je terug kon in de tijd, wat zou je dan veranderen?

Opzich heb ik niet heel erg de behoefte om echt iets te veranderen. Maar als het dan toch kan zou ik best terug willen naar de momenten waarop ik mij heb laten vernederen. Jaren lang heb ik niet voor mijzelf op durven komen en ik weet dat dat mij uiteindelijk gemaakt heb tot wat ik nu ben. 

Maar damn, wat lijkt het mij heerlijk om gewoon terug te schreeuwen naar die afschuwelijke lerares. In plaats van dat zij alleen maar naar mij gilde en schreeuwde en ik daardoor mijn eerste kennismaking kreeg met paniek aanvallen. Dankzij haar. Mevrouw C, u bent oprecht de aller aller slechtste lerares ooit. Zelfs mijn wiskunde lerares die zelf niet eens wist hoe de grafische rekenmachine werkte deed haar werk uiteindelijk nog beter. Het ging overigens om mijn doktersbriefje wat haar niet aan stond, ik stelde me volgens haar aan. Maar in plaats van dat ik terug schreeuwde dat ik er ook niet voor kies om chronische pijn te hebben liet ik haar mij helemaal de grond in boren totdat ik dus een paniek aanval kreeg voor haar neus. Ook dat vond ze aanstellen dus schreeuwde ze alleen maar harder. Uiteindelijk is mijn moeder alsnog voor me opgekomen want die is meteen met mij mee terug gegaan om de rollen om te draaien. Dus dankjewel mama! ♡ Maar het lijkt me oprecht heerlijk om zelf terug te gaan en dat vreselijke mens alsnog de waarheid in te schreeuwen. 

En er is nog een dingetje. Ik had meer tijd willen doorbrengen met iemand. Ik weet dat ik gedaan heb wat ik kon op dat moment, maar achteraf vind ik dat ik meer had kunnen doen. Als ik het nu over zou kunnen doen had ik vaker vrij genomen om tijd met haar door te brengen. Sinds ik ben gaan werken had ik al minder tijd in het algemeen en zagen we elkaar niet zovaak meer als ik zou willen. Maar domme ik ging ervanuit dat die tijd altijd nog wel ingehaald zou kunnen worden. En dat is niet altijd zo. Achteraf neem ik mijzelf dat soms kwalijk. 

Zelfs al weet ik dat ik dat niet zou moeten doen.

Byalien

2 reacties

  1. Wat een mooie persoonlijke blog! Herkenbaar dat niet voor jezelf op te kunnen komen! Ik denk altijd maar, van het verleden kun je leren. Maar het is nooit fijn om dit soort dingen mee te maken. Gelukkig ben je er veel sterker uitgekomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.