1.4.2017 – Zijn er dingen aan je lichaam die je liever verbergt?

1.4.2017

Zijn er dingen aan je lichaam die je liever verbergt?

Ja, ik zal even even lekker klagen! 🙂

Mijn gebit. Voor mijn gevoel lijken mijn voortanden meer bedoeld voor een paard of een konijn. Of een combinatie daarvan. Zelfs na het dragen van een beugel, waar het stukken beter door geworden is, heb ik er nog veel moeite mee. Wel begin ik in te zien dat het er in mijn fantasie minstens honderd keer lelijker en schever uitziet dan in het echt, maar alsnog heb ik er moeite mee.

Mijn nagels, maar dan alleen wanneer ik te lui ben voor nep nagels. Ook zo iets waar ik altijd moeite mee gehad heb. Mijn eigen nagels zijn kleine korte stompklauwtjes. Ik heb een kort nagelbed en mijn nagels zijn van zichzelf eerder breed en kort in plaats van lang en slank, zoals ik het dus graag zou zien. Gelukkig zijn nep nagels een optie en ik maak er graag gebruik van, het is zelfs zo dat met nep nagels mijn gehele handen er in één klap veel beter uitzien dus ik zie dit meestal niet als een enorm probleem.
Alleen vandaag heb ik heel toevallig geen nep nagels op en herinner ik mij weer even hoe erg ik mij kan storen aan mijn eigen nagels.

Mijn gezichts-huid. Klinkt misschien raar, maar gezien ik dus nooit zonder foundation naar buiten ga denk ik zeker dat dit een goed antwoord is. De huid van mijn gezicht is bij lange na niet egaal. Ik heb natuurlijke blosjes die ik zelf eerder als rode uitslag zie en de rest van mijn gezicht ziet er juist vrij bleek uit zonder foundation. Omdat ik de helft van de tijd ook nog last heb van wallen onder mijn ogen kies ik graag foundation als optie. Omdat ik dan toch al een hele egale huid heb gemaakt voel ik mij gemotiveerder om dan de rest van mijn make-up ook goed te doen. Juist doordat mijn huid niet zo mooi is kan ik mij er elke dag weer toe zetten om mijn complete hoofd mooier te maken.
Grappig feitje is echter wel dat ik juist vandaag naar buiten ging zonder foundation, uberhaubt zonder enige make-up, wat normaal dus al in geen maanden gebeurd is.

En verder in het algemeen nog naaktheid. Ik ben niet het type wat zich in het openbaar zal omkleden of douchen, in het bijzijn van anderen houd ik gewoon ten alle tijden in elk geval een broekje en topje aan. Al is dat niet vanwege directe schaamte, maar meer vanuit eigenwaarde. En eigenlijk ben ik van mening dat iedereen dit zou moeten doen, maar zoals ik vorig jaar al zei ben ik misschien wat ouderwets met zulke dingen.

Valt eigenlijk dus best wel mee!

Met eigenlijk al deze dingen kan ik prima leven. Foundation en nep nagels maken mijn leven zeker niet slechter en ik denk dat ik ook weinig mis door niet naakt rond te lopen. Alleen dat gebit vind ik eigenlijk een echt puntje, maar ik denk dat ik vooral wat vaker goed moet kijken en mijzelf moet leren inzien dat het eigenlijk helemaal niet zo scheef is als ik denk.

Stiekem ben ik best wel heel tevreden, ik klaag alleen ook graag!

 

 


Het antwoord van vorig jaar.

1.4.2016

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.