1.11.2016 – Zou je precies willen weten wanneer je doodgaat?

1.11.2016

Zou je precies willen weten wanneer je doodgaat?

Nee.

Niet precies. Dat lijkt me een eng idee.

Toch zou ik eigenlijk wel graag een seintje willen krijgen wanneer ik bijvoorbeeld nog maar een jaar te leven heb. Ik zou het namelijk enorm, verschrikkelijk, afschuwelijk vinden om zomaar ineens ziek te worden en dan dood te gaan. Zonder dat ik dus de dingen heb kunnen doen die ik wilde doen in dit leven. Wanneer je op tijd een soort seintje zou kunnen krijgen zou ik mijn leven vanaf dat moment omgooien en nog een jaar leven zoals ik dat zelf gewild had.

Weten wanneer je dood gaat is niet echt leuk en vooral heel stressend lijkt me. Het enige voordeel is dus dat je je kan voorbereiden en waarschijnlijk met een iets rustiger gevoel kan gaan.

Toch is dit iets waar ik liever niet over na denk. Het hele idee vind ik al erg genoeg.

 


Het antwoord van vorig jaar.

1.11.2015

Leuk om voor mijzelf op te merken dat ik die eerste echte zin uit dat artikel van 2015 niet weer zo zou schrijven. Daar denk ik gemiddeld gezien nu toch wel anders over.

Byalien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.