1.11.2015 – Zou je precies willen weten wanneer je dood gaat?

1.11.2015

Zou je precies willen weten wanneer je dood gaat?

Ja en nee.

Hoewel het idee om dood te gaan soms zo gek nog niet lijkt, ben ik over het algemeen toch wel heel bang voor de dood. En dan vooral omdat ik niet weet wat erna gebeurd. Mensen hebben er veel verschillende theorieën over maar geen enkele daarvan lijkt mij echt iets om naar uit te kijken.

Het lijkt me dus vooral heel eng om precies te weten wanneer je dood gaat. Ik denk dat dat me constant stress zou geven en dat ik geobsedeerd zou raken met tijd die ik nog heb. Maar stel dat die datum ineens wel dichtbij is, dan zou ik het misschien ook wel willen weten. Stel ik zou nog een maand hebben dan zou ik die laatste maand heel anders leven. Stoppen met werken bijvoorbeeld, en nog wat extra tijd met familie en vrienden doorbrengen. Dingen doen die ik leuk vind en altijd nog had willen doen.
Het idee dat het zomaar ineens kan gebeuren en dat ik misschien niet ‘voorbereid’ was, of nog iets moest afmaken, dat ik er zelf geen controle over heb, dat is wat me bang maakt.

Gelukkig heeft de natuur het makkelijk gemaakt en is er niet echt een manier om precies te weten wanneer je dood gaat.

Byalien

3 reacties

  1. Ik vind het niet leuk dat je dood kan gaan want je krijgt super veel pijn en dat willen we echt niet meer hebben !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.